top of page

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was herinnert zich nog de impact van hun eerste platen Outlandos d'Amour, Regatta de Blanc en die eerste indrukwekkende singles;  Roxanne, Can't Stand Losing You, So Lonely, Message in a Bottle en zo voort...

Het is inmiddels zo'n vijftien jaar geleden dat The Police hun 2007/2008 'reunion tour' afrondde. Tributeband The Policed brengt nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium. Drie liefhebbers, drie muzikanten, we stellen ze aan je voor: 

The Policed hoesfoto Outlandos D'amour.j
The Policed hoesfoto Regatta de Blanc .j

BARTH DE KLERK

// gitaar, Moog & zang

 

Briljante muzikant en gitarist. Speelt zijn leven lang op zeldzaam hoog niveau. O.a. ex Van Katoen, ex The President en Rock 'n Roll Junkies. Nu gitarist van The Policed. Speelt en klinkt als Andy, en dat is niet makkelijk. Daarnaast extra voetenwerk om - net als bij The Police- Sting's originele Moog bass synthesizer te bedienen, zodat het The Police geluid zo dicht mogelijk wordt benaderd. 

ANTON AREMA

// bas & lead zang

 

Twee conservatorium opleidingen, een stem als een nachtegaal en ongeveer 171 jaar podium ervaring maken Anton Arema de perfecte Sting voor The Policed. De enige in Nederland die onvervalst bijna alle zangpartijen in de originele toonsoorten kan zingen. Anton is uiteraard professioneel muzikant en speelt in vele formaties. Doet het onmogelijke, en nu bij The Policed. 

KEES DE JONG

// drums & zang

 

Niet vies van een uitdaging. De drumpartijen van Stewart Copeland bepalen in grote mate de 'sound' van The Police. Ze zijn complex, syncopisch verrassend, maar vooral energiek en spectaculair creatief. Hard werken voor Kees. Komt inmiddels aardig in de buurt van zijn grote held. Dat hij op een van de 50 originele 2007 Reunion Anniversary 'Stewart Copeland drumkits' speelt, helpt ook. Oh ja, heeft zangles :-) 

SETLIST 2024

Het explosieve 'Synchronicity I is aan de set toegevoegd, en tevens een akoestische versie van Sting's 'Fragile. 

bottom of page